0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

OM OSS

När du besöker Stockholm Wine Club är vårt mål att du varje gång ska gå hem med nya erfarenheter och upplevelser som du gärna vill dela med dig av. Så varför inte låta oss “härja” med dina smaklökar för att få just dig att upptäcka vin på ett sätt som du inte trodde var möjligt.

Vilka är vi?

Vi vill att vin ska vara tillgängligt för alla, såväl den som har en diger erfarenhet att dela med sig av, eller den som törstar efter kunskap och nya upplevelser. För det är just det som är vårt mål; upplevelser i form av att se och upptäcka skillnaden mellan Cabernet och Shiraz eller att få se ditt ansiktsuttryck när du för första gången smakar ett glas Chateau D’Yquem.

Vid kontakt mejla oss: anmalan@stockholmwineclub.se

Våra provningsledare

Maja Berthas

Sommelier & författare

Läs mer om Maja

Eva Weckström

Sommelier

Läs mer om Eva

MAJA BERTHAS

SOMMELIER & FÖRFATTARE

Maja Berthas tog sin sommelierexamen på Restaurangakademien 2001 och har sedan dess varit verksam på många olika sätt inom vinbranschen. Med firman Vin & Pralin reser hon runt på olika uppdrag världen över. Hon är flitigt anlitad som skribent och hennes texter finns att läsa på bland annat Wine Table och Livets Goda. Dessutom är hon författare av två böcker, ‘Svensk Chokladbok’ samt ‘Sydafrika – Ett magiskt vinland’. Hon föreläser om vin för sommelierstudenter på bland annat Restaurangakademien och Gastromerit samt håller föredrag och provningar för vinklubbar och företag runt om i Skandinavien.

Ett av hennes specialområden är Sydafrika och sedan 2004 är Maja svensk marknadschef för organisationen Wines of South Africa. Som en del av denna passion driver hon även Youtube-kanalen Majas Vinmagasin.

EVA WECKSTRÖM

SOMMELIER

Eva Weckström har många strängar på sin lyra och är i grunden utbildad grafiker och illustratör. Dock har hon alltid brunnit för mat och dryck och är idag sommelier med lång erfarenhet från restaurangbranschen.

Hon har förutom många år i Stockholms krogvärld arbetat i New York, bland annat nära FN-huset på ljuvliga och välrenommerade franska bistrot La Mediterraneé. Här serverade hon i slutet på 90-talet många ambassadörer och statsöverhuvud.

Senast har hon varit hovmästarinna på vackra Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm. Efter Villa Pauli sadlade hon delvis om och ägnade sig i fem år åt produktutveckling och försäljning hos importören Swedish Brand AB. Här hade hon ansvar för vinportföljen, kunder, events med mera.

Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board. Numera arbetar Eva i sitt eget företag Evas Vin och Mat med vinprovningar, events och utbildning. Hon föreläser landet runt om mat och dryck och är en mycket uppskattad föredragshållare.

Eva skriver också om vin och mat på sajten DinVinguide.se. I det vackra magasinet Rum Ute har hon en stående sida där hon varje nummer rekommenderar ädla drycker. Som journalist reser hon mycket och besöker vingårdar och vinmakare världen över. Här får hon inspiration och hämtar enormt mycket aktuell kunskap om vinerna, miljöerna och den lokala maten.

Eva studerar via WSET i London för att ta en WSET Diploma.

Gå med Stockholm Wine Clubs Nyhetsbrev idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att alltid vara uppdaterad med de senaste nyheterna från Stockholm Wine Club. Som prenumerant får du även exklusiva rabatter och erbjudanden. Missa inte chansen att vara först med att få veta mer om spännande viner och våra vinprovningar evenemang!

*Jag är över 25 år och accepterar mailutskick