0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

Bubbelprovning

Anmäl dig till en av våra provningar, det är enkelt och du betalar direkt här på hemsidan.

Bubbelprovning

Välkommen till en bubblig provning där vi provar mousserande viner från olika delar runt om i världen. Vi möter cava, prosecco mfl. Lär dig om skillnaden mellan cava och prosecco, och vilken du tycker bäst om.

Prosecco, Cava och Champagne, aldrig förr har svenskarna druckit så mycket bubbel och så många olika typer av bubblor som nu. Under den här bubbelprovningen möter vi bubbel från de stora vinländerna. Givetvis avslutar vi provningen med att prova Champagne. Vi provar, smakar och doftar oss fram till vad som skiljer dem åt och vad de har gemensamt. Kanske hittar vi nya favoriter.

Här är bubblet vi provar:

Italien
Prosecco görs främst på druvan glera och produceras i nordöstra Italien några mil norr om Venedig i regionen Veneto, varifrån det kända amaronevinet härstammar.

Spanien
Cava är vitt eller rosé mousserande vin. Cava är till volym räknat världens mest exporterande mousserande vin. Det tillverkas precis som champagne med en andra jäsning. Ordet cava härstammar från katalanskan och betyder källargrotta.

Frankrike 

Crémant avser ett mousserande vin där man följer de vinlagar som är fastställda för ursprunget. Det anges alltid på etiketten var crémanten kommer ifrån, exempelvis Crémant de Bourgogne. Vinerna är ofta producerade i Frankrike men inte nödvändigtvis.

Sydafrika
Méthode Cap Classique eller MCC som vinet kallas lokalt, är ett mousserande vin från vindistriktet runt Kapstaden. Sen 1992 har det producerats mousserande vin under benämningen Méthode Cap Classique.

Frankrike -Champagne
Vi avslutar bubbelprovningen med champagne. Distriktet Champagne har den hårdaste vinlagstiftningen i hela vinvärlden. Lägg till tufft klimat och lång och svår framställningsprocess så blir resultatet ljuvliga, koncentrerade och smakrika mousserande viner med lite högre prislapp. Men visst är det värt det!

LÄNGD

1,5 timmar

START

18.00

PLATS

Syster o Bror

VINER

Fyra olika mousserande viner samt ett glas champagne

VIKTIG INFO

Undvik starka parfymer på provningen
Minimiålder 18 år
Ingen förkunskap krävs

KOMMANDE PROVNINGAR

4
juni
18:00
13
augusti
18:00
3
september
18:00
1
oktober
18:00

Våra mest populära provningar

Upplevelsegåvor är alltid uppskattade presenter. Köp presentkortet hos oss, det är öppet för valfri bokning på en av våra kvällar i upp till ett år och du bestämmer summan du vill ge bort.