0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

För dig som söker en lärorik & fängslande upplevelse i Stockholm

Vi tycker vinprovningar ska vara för alla

Kliv in i Stockholms kulinariska värld och upplev vinets fantastiska magi tillsammans med Stockholm Wine Club. Vi erbjuder flera olika vinupplevelser eller Champagne- och bubbelprovningar, både med tilltugg och utan. Det blir en upplevelse du sent kommer att glömma.

Det blir en smakfull resa ledd av erfarna sommelierer och vinexperter som kommer vägleda er genom provningen. Lär känna vinets historia och de olika druvsorterna som ger vinet sin unika karaktär.

Lär dig svårslagna kombinationer

Förutom själva dryckesprovningen så erbjuder Stockholm Wine Club tillval som gör upplevelsen ännu mer unik och minnesvärd. Vill du veta mer om hur olika former av mat går ihop med vin eller t.ex hur vin och lakrits går ihop?

Våra vinprovningar är perfekta för företagsarrangemang, eller tillsammans med nära och kära som du vill dela en upplevelse med. Nyfiken på att veta mer om vinets värld? Kolla gärna in våra andra dryckesprovningar.

Lärorik vin- och bubbelprovning

Stockholm Wine Club lär dig mer om vinets fantastiska värld

Vårt mål på Stockholm Wine Club är att du ska känna dig mer berikad på kunskap, erfarenhet och en upplevelse rikare efter varje vinprovning och förhoppningsvis känna mersmak över vad de olika fantastiska dryckerna har att erbjuda.

Vinprovningar ger dig en rolig möjlighet att utforska nya viner och utöka kunskapsförrådet om de olika populära viner som finns.

Letar du efter upplevelser i Stockholm för hela gruppen?

Att gå på en vinprovning är en upplevelse som bjuder på en mängd olika saker, en chans att upptäcka nya smaker, nya kunskaper, glädje, gemenskap, nya dryckesfavoriter och minnen som varar för livet.

Upplev det sociala när det kommer till vinprovning, ta med vänner, familj eller kollegorna. Där får du chans att diskutera, analysera och utbyta information med likasinnade människor.

Vinprovning ger även chansen att utöka ordförrådet och din förmåga att beskriva olika typer av viner. Lär dig även att känna igen skillnader och likheter och vad som kännetecknar ett gott vin eller bubbel.

Gå från nybörjare till finsmakare inom vin och bubbel tillsammans

Att fördjupa sig ner i vinets värld är en fascinerande resa och vi på Stockholm Wine Club vill få alla att känna sig välkomna, novis som veteran. Vi erbjuder därför en grundläggande vinprovning där vi går igenom de viktigaste grunderna i hur man provar vin som t.ex doft, smak och kropp.

Resan börjar med att utforska olika typer av vin från världen över, allt från Italien till Sydafrika. Bekanta dig med de olika vintyperna som finns t.ex rött, vitt, rosé och mousserande. Smaka och analysera vinerna därefter. Vi hjälper dig att notera dofter, smaker och färg på vinet, försöka identifiera de viktiga elementen när det kommer till ett gott vin.

Bekanta dig med olika vinregioner

Vidare i kunskapsresan blir det att bekanta sig med de olika vinregionerna som finns. Världens olika regioner har sitt eget klimat som formar hur druvorna smakar, som populära regioner som Spanien, Italien och Tyskland. Under provningarna får du även bekanta dig med personer som delar samma dryckes intresse som dig själv, vilket blir en rolig del av upplevelsen.

Bubbelprovning & champagneprovning

Bubbliga upplevelser med Stockholm Wine Club

Champagneprovning eller bubbelprovning? Vi på Stockholm wine club erbjuder chansen att prova på de båda upplevelser. På våra Champagne- och bubbelprovningar i Stockholm lär du dig bl.a skillnaderna mellan Champagne, Prosecco och Cava. Under Champagneprovningen provar vi och bedömer olika typer av druvor, hittar likheter och skillnader mellan de olika druvsorterna.

För riktiga champagneälskare

Är du en riktig Champagneälskare erbjuder vi även en fördjupning inom ämnet, spana in vår provning som heter Champagne 2.0, vilket är en champagneprovning utöver det vanliga. Vi berättar mer djupgående om odlingarna till det vin du dricker idag och vingårdarna de kommer ifrån.

Lär känna bubblets fantastiska värld

Under bubbelprovningen lär vi känna de stora länderna som producerar vin. Allt från Italiens Prosecco till Frankrikes Champagne distrikt. Upplev hur varje glas får fram en ny dimension av njutning. Båda upplevelser äger plats i Stockholm och varar i ca 1.5 timmar.

Lär dig en del av lingot när det kommer till vin

Här kommer ett litet smakprov på baskunskaper som du kan få med dig vid en vinprovning eller Champagne- och bubbelprovning. Populära termer som används är bl.a

Arom – Det finns primära, sekundära och tertiära aromer. Primära är dofter från självaste druvan. Sekundära är beskrivningen av aromer under jäsningsprocessen. Tertiära aromer kommer till när vinet har lagrats eller mognat.

Brut – De torra vinerna kommer i olika namn som t.ex brut nature, brut zero eller bruto natural. Termen brut innebär att under dosagen har inget extra socker blivit tillsatt.

Reserva – Är en kvalitetsnivå för Spanska viner, då de lagrats i en viss tid på ekfat eller flaska, lagringrstiderna varierar beroende på DOC-områdena.

Riserva – Är en italiensk kvalitetsnivå för viner som lagrats på ekfat eller flaska under en viss tid. Som med spanska viner varierar även lagringstiderna för de italienska vinerna beroende på DOC-områdena.

Sec, secco, seco – Halvtorrt/torrt vin på franska, italienska och spanska. Sockerhalten är något som avgör torrheten för stilla och mousserande viner.

Flute – Är ett glas som likt namnet liknar en flöjt, ett glas som passar utmärkt till många mousserande viner.

Mini-quiz om vin

Vi på Stockholm Wine Club tycker det är roligt med kunskap och vi utmanar dig på en quiz med tre frågor nedan

1. Kenelm Digby uppfann den mörkgröna vinflaskan under 1600-talet, men i vad förvarades vinet innan det? A) Getskinnspåse B) Komage C) Glaserad träbit

2. Vilket vinland är mest populärt i Sverige? A) Frankrike B) Italien C) Sydafrika

3. Vilken vitvinsdruva är vanligast på Svenska vingårdar? A) Solaris B) Muskat C) Furmint

Skulle du vilja lära dig mer så tveka inte att kolla in våra olika vinupplevelser som vi anordnar här i Stockholm, det finns något för alla.

Svaret på frågorna:

ǝsådsuuıʞsʇǝƃ (ɐ ’ uǝıןɐʇı (q ’ sıɹɐןos (ɐ

Fick du mersmak av att veta mer så kan vi mer än gärna ta fram den perfekta upplevelsen för dig.

Ge bort en upplevelse i Stockholm

Ge bort en smakrik upplevelse till någon du tycker om

Känner du någon som uppskattar vin och bubbel som det är eller i form av kombination med tilltugg? Ge då bort en upplevelse som garanterat kommer bli uppskattad. Vår provning tar dig med på en resa till dryckens mest förföriska värld.

Du kan även ge bort en bubblig upplevelse i form av presentkort, som du hittar här! Det gäller valfri bokning på en av våra kvällar och det gäller upp till ett år, bestäm själv summan du vill ge bort.

Boka din vinprovning hos oss idag

Upptäck nya smaker och spännande upplevelser i hjärtat av Stockholm! Känner du dig inspirerad och törstig på nya upplevelser så tveka inte att boka eller höra av dig till oss! Nedan finner du våra kontaktuppgifter. Provningar sker på Syster o Bror här i Stockholm.

Email: anmalan@stockholmwineclub.se. Telefon: 0709-688422 Instagram: @stockholm_wineclub. Du hittar hem till oss på Drottnings Kristinas väg 24, 114 28 Stockholm

Skål för unika upplevelser i vackra Stockholm!

Gå med Stockholm Wine Clubs Nyhetsbrev idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att alltid vara uppdaterad med de senaste nyheterna från Stockholm Wine Club. Som prenumerant får du även exklusiva rabatter och erbjudanden. Missa inte chansen att vara först med att få veta mer om spännande viner och våra vinprovningar evenemang!

*Jag är över 25 år och accepterar mailutskick