0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

Sverige som dryck och matland

Anmäl dig till en av våra provningar, det är enkelt och du betalar direkt här på hemsidan.

Sverige som dryck och matland

Här väntar en unik dryck- och matprovning som tar med den moderna människan till svunna tider och maträtter. Utöver provning av historiska drycker och mat sätts de in i ett historiskt perspektiv där man bokstavligen får smaka på historien.

De senaste åren har svenskarna fått en ny hunger på mat- och dryckeshistoria. I Historiesmakarna presenteras drycker och smakprov utifrån ett förvalt historiskt tema. Här kan nyfikenheten mättas genom frågor om vad människorna egentligen åt under vikingatiden, hur dekadenta patriciernas fester var under romartiden och vad en nyrik yuppie föredrog att beställa på en finkrog i slutet av 80-talet?

Tillsammans med provningsledaren tar ni er an dryck- och mathistorien med upptäckarlust och glädje. Ni får romantisera och demonisera svunna tider med en aptit på att förstå tidigare generationers vardag och vad som förenar deras tid med vår. Under provningen görs det nedslag i de olika tidsepokerna med exempel på mat och dryck.

Välkommen till en smakrik resa tillbaka i tiden!

Provningen är en smakupplevelse med tonvikt på alkoholhaltiga drycker.

LÄNGD

1,5 timmar

START

18:00

PLATS

Syster o Bror

VINER

Det serveras 5 olika alkoholhaltiga drycker med 5 kalla smakkombinationer som till total mängd motsvarar en varmrätt.

VIKTIG INFO

Undvik starka parfymer på provningen
Minimiålder 18 år
Ingen förkunskap krävs

KOMMANDE PROVNINGAR

11
oktober
18:00

Våra mest populära provningar

Upplevelsegåvor är alltid uppskattade presenter. Köp presentkortet hos oss, det är öppet för valfri bokning på en av våra kvällar i upp till ett år och du bestämmer summan du vill ge bort.