0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

0
0 Valda bokningar

No products in the cart.

Eva Weckström har många strängar på sin lyra och är i grunden utbildad grafiker och illustratör. Dock har hon alltid brunnit för mat och dryck och är idag sommelier med lång erfarenhet från restaurangbranschen.

Hon har förutom många år i Stockholms krogvärld arbetat i New York, bland annat nära FN-huset på ljuvliga och välrenommerade franska bistrot La Mediterraneé. Här serverade hon i slutet på 90-talet många ambassadörer och statsöverhuvud.

Senast har hon varit hovmästarinna på vackra Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm. Efter Villa Pauli sadlade hon delvis om och ägnade sig i fem år åt produktutveckling och försäljning hos importören Swedish Brand AB. Här hade hon ansvar för vinportföljen, kunder, events med mera.

Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board. Numera arbetar Eva i sitt eget företag Evas Vin och Mat med vinprovningar, events och utbildning. Hon föreläser landet runt om mat och dryck och är en mycket uppskattad föredragshållare.

Eva skriver också om vin och mat på sajterna DinVinguide.se samt DryckesListan.se. I det vackra magasinet Rum Ute har hon en stående sida där hon varje nummer rekommenderar ädla drycker. Som journalist reser hon mycket och besöker vingårdar och vinmakare världen över. Här får hon inspiration och hämtar enormt mycket aktuell kunskap om vinerna, miljöerna och den lokala maten.

Eva studerar via WSET i London för att ta en WSET Diploma.